[uʌn] duo – saxofoon

« Terug naar concerten

  • Datum/Tijd: 20/03/2022 16:00 - 17:00
[uʌn] duo - saxofoon

Het [uʌn] duo is een jong en ambitieus saxofoonduo dat in 2021 is opgericht. Afkomstig uit twee verschillende landen, zijn Nuno Silva (Portugal) en Hannah Koob (Duitsland) beiden door hun passie voor de muziek de afgelopen jaren naar Nederland verhuisd om hun studie te volgen en actief deel te nemen aan de kleurrijke en levendige Nederlandse klassieke muziekscene.
Onlangs hebben zij besloten om hun krachten te bundelen voor één van de mooiste onderdelen van hun vak: kamermuziek.
Hun verschillende muzikale en culturele achtergronden bieden hun een grenzeloos spectrum aan mogelijkheden en ideeën.
Het [uʌn] duo ontstond tijdens deze pandemische golf. De mogelijkheid om hun werk te presenteren was er helaas bijna niet. Maar nu is er eindelijk weer gelegenheid om hun project te kunnen
lanceren! Voor dit project werd een concert voorbereid met een divers en hedendaags 20ste eeuws programma gaande van Poulenc tot Rossé, dat alle mogelijkheden toont die deze saxofoon-duosetting kan hebben. Tenslotte is hun wens eenvoudig maar belangrijk: samenkomen om geweldige muziek te spelen. Dit is een levendig ensemble, vol nieuwsgierigheid dat samen met hun publiek door wil dringen in de diepste werelden van muziek.

De Portugeese saxofonist Nuno Silva is afgestudeerd saxofonist in de Master of Music aan de Fontys
Hogeschool voor de Kunsten (NL) en Docent Muziek aan de Universiteit van Aveiro (PT) in Portugal. Gepassioneerd door podiumkunsten en kamermuziek ontwikkelde Nuno Silva, in  samenwerking met andere kunstenaars, veel verschillende interdisciplinaire en interculturele projecten. Momenteel geeft hij privéles in Nuno Silva-saxofoon studio, waarbij hij zowel muzikale als
pedagogische activiteiten ontwikkelt tussen Portugal en Nederland, waar hij gevestigd is. Nuno Silva wordt gesteund door Henri-Selmer Paris.

De Duitse saxofoniste Hannah Koob wordt beschreven als een muzikant met “een warm en zingend geluid, zelfs in de extreme registers ; het vermogen om lange vocale passages te creëren ; een flexibele klankkleur en, een zeer volmaakte techniek”. Voor Hannah is het spelen van nieuwe muziek één van de belangrijkste verantwoordelijkheden voor de toekomst van de klassieke saxofoon. Er zijn zoveel onontgonnen mogelijkheden voor het instrument waardoor Hannah zich in modern repertoire heeft gespecialiseerd. Net zo belangrijk als het spelen van nieuwe muziek is voor haar het maken van kamermuziek.
Hannah is onder andere de tenorsaxofoniste in het BRON saxofoonkwartet en speelt regelmatig met symfonie- en strijkorkesten.