Viva Vivaldi! (lifestream)

« Terug naar concerten

  • Datum/Tijd: 29/08/2021 15:00 - 16:00
Viva Vivaldi! (lifestream)

Lifestream van de uitvoering (Vivaldi-programma) van het Nederlands Projectkoor in de Willibrorduskerk olv Martin van der Brugge via deze link.

Met medewerking van
Nederlands Projectkoor
Leonor Biu – Sopraan
Anna-Christine Heymann – Mezzosopraan
Vivaldi begeleidingsensemble
Martin van der Brugge – Dirigent


Programma

Magnificat RV610 en RV 611
1. Magnificat
2. Et exultavit (sopraan & alt &koor)
2aEt exultavit spiritus meus (RV 611) (sopraan)
2b Quia respexit (RV 611) (sopraan)
3. Et misericordia
4. Fecit potentiam
5. Deposuit potentes
6. Esurientes (sopraan & alt)
7. Suscepit Israel
8. Sicut locutus

Gloria in D grote terts RV 589 – Antonio Vivaldi (1678-1741)
1. Gloria
2. Et in terra pax
3. Laudamus te (sopraan & alt)
4. Gratias agimus tibi
5. Propter magnam gloriam
6. Domine Deus (sopraan)
7. Domine, Fili unigenite
8. Domine Deus, Agnus Dei (alt & koor)
9. Qui tollis peccata mundi
10. Qui sedes ad dexteram Patris (alt)
11. Quoniam tu solus sanctus
12. Cum Sancto Spiritu


Uitvoerenden

Martin van der Brugge – dirigent

Martin van der Brugge (1966) behaalde zijn diploma orkestdirectie aan het Rotterdams Conservatorium in 1990 en zijn diploma koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag in 1994. Hij volgde onder meer lessen bij Arie van Beek, Jan Boogaarts en Ed Spanjaard. Tevens nam hij deel aan internationale masterclasses, waaronder de Wiener Meisterkurs onder leiding van Julius Kalmar. In 1993 nam hij deel aan het internationale dirigentenconcours Dinu Niculescu in Braçov (Roemenië) en kwam tot de halve finale.
Naast het dirigeren heeft hij met succes de eerste Masterclass voor dirigenten in Bulgarije georganiseerd. In 1996 heeft hij in Bulgarije ook concerten gegeven met het Vidin Philharmonic Orchestra, waarvan hij vaste gastdirigent was.
In het seizoen 2004 was Martin benoemd gastdirigent van het Mersin State Opera and Ballet in Turkije. Verschillende producties, waaronder Rigoletto van Verdi, zijn onder zijn leiding uitgevoerd. In Nederland heeft Martin Sing Along Events opgericht voor het opzetten van meezingevenementen.

 

Leonor Biu, sopraan

Leonor is geboren in Lissabon en begon fluit te studeren op 6-jarige leeftijd aan de Metropolitana School of Music. Na het beëindigen van haar studie aan Metropolitana werd ze aangenomen op de Superior School of Music (in Lissabon) om haar fluitstudie te vervolgen als bachelorstudent, maar in plaats daarvan koos ze ervoor om public relations en communicatie te studeren. Terwijl ze in de reclamewereld aan het werk was begon ze met zingen. Drie jaar later besloot ze haar baan op te zeggen en zich alleen te richten op zang. Nu studeert ze aan Conservatorium Maastricht, waar ze les krijgt van onder andere Frans Kokkelmans en Mya Besselink. Vorig jaar werkte ze met Opera Zuid aan de operaproductie van Werther. In 2018 zong ze met het koor Studium Chorale en de Philharmonie Zuid-Nederland, onder leiding van de dirigenten Hans Lenders en Per-Otto Johansson. Ze maakte ook deel uit van het project Meesters & Gezellen, onder leiding van Daniel Reuss.

 

Anna-Christine Heymann Mezzosopraan
De jonge Duitse mezzosopraan Anna-Christine Heymann begon haar zangopleiding bij de dramatische sopraan Melanie Maennl in Hagen, Duitsland. Na de bacheloropleiding solozang aan het Conservatorium Maastricht vervolgde Anna-Christine haar studie in de Master Opera met de Nederlandse mezzosopraan Yvonne Schiffelers. In juni 2019 hoopt Anna-Christine af te studeren en wordt ze meteen gecontracteerd voor een operaproductie van Von Flotows ‘Martha’ tijdens het internationaal operafestival op Schloss Rheinsberg in Duitsland in de maanden juli en augustus. Gelukkig heeft zij daarna tijd om met ons mee te zingen tijdens het zangweekend van Sing Along Events.
Met haar veelzijdige stem trad ze al op in een grote aantal operarollen, niet alleen in opera’s van Mozart maar ook al in dramatisch repertoire van Strauss en Wagner. In 2018 zong ze in een meertalige productie van Offenbach’s ‘Les Brigands’ onder leiding van Dominik Wilgenbus en Libia Hernández de hoofdrol van Fragoletto aan het Conservatorium Maastricht en was zij in 2019 als Zanetto in Piedro Mascagni’s gelijknamige opera te zien, onder regie van Matthias Kaiser, voormalig director van opera aan het Theater Ulm.
In 2017 was Anna-Christine laureate van het Vocallis21 Liedconcours en het EUREGIO vocalistenconcours in Nederland. Dit jaar telt zij bij de winnaars van het ‘Gesangswettbewerb der Kammeroper Schloss Rheinsberg’.
Tijdens haar zangopleiding in Maastricht werd Anna-Christine al vaak gevraagd als soliste in oratoria en missen in Nederland, Duitsland en België, zoals voor Händel’s ‘Messiah’, Rossini’s ‘Petite Messe Solennelle’ en Haydn’s ‘Stabat Mater’ en zijn ‘Nelson Messe’. In 2019 was zij al meerdere keren in het ‘Stabat Mater’ van Pergolesi en het ‘Requiem’ van Mozart te horen.

Rob Nederlof
Rob Nederlof is een veelgevraagd solist. Hij verzorgde orgelconcerten ondermeer in de St. Bavo Haarlem, St. Jan ‘s-Hertogenbosch, Laurenskerk Rotterdam en Grote Kerk Breda. Hij concerteerde ook in Berlijn, Leipzig, Weimar, Praag, Wenen , Salzburg en Wenen, York en afgelopen zomer tijdens het orgelfestival “Thüringer Orgelsommer” in Duitsland. Hij wordt veel gevraagd als begeleider van diverse koren en speelt regelmatig als organist/klavecinist bij het Brabants Orkest, Concerto Brabant en het Promenade Orkest.

 

Vivaldi begeleidingsensemble
Het Vivaldi begeleidingsensemble is een professioneel orkest dat speciaal voor dit project is samengesteld.
Willem Luijt hobo 1 | Marjanne Franke hobo 2 |Iris van de Laar viool 1 |Liet Relou viool 2 | Roald van Os altviool |
Stans Jeurissen-Boomgaard cello | Marysia Bosma-Drapacka contrabas

Nederlands Projectkoor

Het Nederlands Projectkoor bestaat uit bevlogen amateurzangers uit heel Nederland. Eenmaal per jaar komt dit koor bijeen om een programma in te studeren en uit te voeren. Prachtige koormuziek en gezelligheid staan bij het Nederlands Projectkoor hoog in het vaandel.