Sing along event, Requiem van Fauré

« Terug naar concerten

  • Datum/Tijd: 26/08/2018 15:00 - 16:00
Sing along event, Requiem van Fauré

zondag 26 augustus 2018 | 15.00 uur

Attentie: dit concert begint een uur eerder dan gebruikelijk ! 

Lees hier de nieuwsbrief (tweede deel)

Het Nederlands Projectkoor en het Fauré Begeleidingsensemble, beide o.l.v. Martin van der Brugge,  brengen o.a. het Requiem van Fauré voor u ten gehore.

Met medewerking van sopraan Kaiyi Min en bariton Bora Balci.

Singalongevent

In het weekend van 25 en 26 augustus 2018 strijken zo’n honderd zangers en muzikanten neer in Kloosterhotel Willibrordhaeghe. Onder leiding van dirigent Martin van der Brugge studeren zij dat weekend het Requiem van Fauré in en de Cantique de Jean Racine.

Deze prachtige werken brengen zij ten gehore op zondag 26 augustus 2018 om 15.00 uur in de St. Willibrorduskerk Deurne.

Het concert is gratis toegankelijk. Wel vragen we bij de uitgang een vrijwillige bijdrage met als richtbedrag € 5,= per persoon om de Concertcyclus mogelijk te blijven maken.

Martin van der Brugge

Martin van der Brugge (dirigent) behaalde zijn diploma orkestdirectie aan het Rotterdams Conservatorium in 1990 en zijn diploma koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag in 1994. Hij volgde onder meer lessen bij Arie van Beek, Jan Boogaarts en Ed Spanjaard. Tevens nam hij deel aan internationale masterclasses, waaronder de Wiener Meisterkurs onder leiding van Julius Kalmar. In 1993 nam hij deel aan het internationale dirigentenconcours Dinu Niculescu in Braçov (Roemenië) en kwam tot de halve finale.

Naast het dirigeren heeft hij met succes de eerste Masterclass voor dirigenten in Bulgarije georganiseerd. In 1996 heeft hij in Bulgarije ook concerten gegeven met het Vidin Philharmonic Orchestra, waarvan hij vaste gastdirigent was. In het seizoen 2004 was Martin benoemd gastdirigent van het Mersin State Opera and Ballet in Turkije. Verschillende producties, waaronder Rigoletto van Verdi, zijn onder zijn leiding uitgevoerd.

Verder gaf Martin concerten in Tsjechië, Polen, Oostenrijk, Duitsland en Spanje en Slovenië. Voor het komende seizoen staan concerten gepland Praag met de Carmina Burana. In Nederland is Martin dirigent van verschillende koren en een kamerorkest. Naast zijn werk als dirigent heeft Martin Sing Along Events opgericht voor het organiseren van meezingevenementen.