Een groet aan het licht – programma met Eleanor de Groot-Reichgeld, Daphne van Zundert en Bert Augustus

« Terug naar concerten

  • Datum/Tijd: 20/12/2024 15:00 - 16:00

Daphne, Eleanor en Bert nemen in dit concert de luisteraar mee op een muzikale reis aan de hand van een verhaal van Selma Lagerlöf, verweven met aria’s, feestelijk blokfluitspel en hartverwarmende klanken van orgel en klavecimbel.

Eleanor de Groot-Reichgeld (blokfluit) heeft haar blokfluit-studie aan het Conservatorium in Den Haag en Tilburg voltooid. Na haar studie heeft zij in Engeland ook een AMV (algemene muzikale vorming) cursus gevolgd, in Nederland vergelijkbaar met de Gehrels muziekopleiding, gevolgd door een stage op de Primary Schools in Londen. Daarnaast heeft Eleanor ook nog talloze andere muziekcursussen en masterclasses gevolgd in oude muziek en kamermuziek.
Momenteel studeert zij ook altviool bij Gisella Bergman. Thans is Eleanor voornamelijk werkzaam als docent blokfluit bij Phoenix Veghel, Regionale Muziekschool Den Bosch, MéDèZ en Boxtel. Ook is zij werkzaam als uitvoerend musicus.

 

 

Daphne van Zundert (alt-mezzo, altblokfluit en voordracht) studeert momenteel in het eerste jaar van haar master aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij hoofdvakdocente Noa Frenkel. Op het Koninklijk Conservatorium volgde zij onder andere masterclasses bij Andrew Watts en Floris Visser en zong zij de rollen Florence uit Albert Herring (Britten) en Bianca in The Rape of Lucretia (Britten) onder leiding van Jac van Steen.
In het jaar 2023 studeerde ze af aan de bachelor Klassieke Zang aan de Academy of Music and Performing Arts in Tilburg met een concert dat gebaseerd was op het personage Anna Karenina van Tolstoy. Gedurende haar bachelor zong zij de rollen Ottavia in de opera L’Incoronazione di Poppea (Monteverdi) en Dido van de opera Dido en Aeneas (Purcell). Ook specialiseerde zij zich in de Russische taal en voerde Russische liedcycli uit zoals Shostakovich’s from Jewish Folk Poetry en Mussorgsky’s Sunless. Verder zong zij de alt solo’s in verscheidene oratoria, zoals het Requiem van Mozart, de Krönungsmesse van Mozart, het Gloria van Vivaldi en Bach’s Cantate o Ewigkeit du Donnerswort (BWV 20).

 

Bert Augustus (orgel en klavecimbel) werkt sinds 1989 als campanoloog bij klokkengieterij Koninklijke Eijsbouts te Asten. Hij studeerde natuurkunde, orgel, theorie der muziek en beiaard. Sinds 2002 is hij de titularis van het Smitsorgel (1839) in Sint-Oedenrode. Sinds 2011 is hij beheerder van het Smitsorgel (1838) in Deurne.