Seizoensbespeling orgel door Jesse Bruul, inloopconcert

« Terug naar concerten

  • Datum/Tijd: 18/06/2021 15:00 - 16:00

Jesse Bruul bespeelt het orgel in de St. Willibrorduskerk Deurne

Bij de seizoensbespeling op vrijdag 18 juni om 15 uur bespeelt Jesse Bruul het Smitsorgel in de St. Willibrorduskerk. Jesse is een jong talent, een enthousiast amateurpianist en -organist.

Zijn programma bevat werken van Jan Pieterszoon Sweelinck en Johann Sebastian Bach. Bach. Van Sweelinck zal onder meer de Echo Fantasia in d klinken en van Bach onder meer het driedelige Italienische Konzert voor twee klavieren.

Jesse zal tijdens het concert in de kerk op een videoscherm zichtbaar zijn.

Jesse Bruul (Enkhuizen, 2000) is enthousiast amateurpianist en -organist. Al op jonge leeftijd was hij geïnteresseerd in de klank en werking van het orgel. Hij volgde pianolessen bij o.a. Frank van der Laar in Amsterdam en orgellessen bij Anton Pauw op het Müllerorgel in de Bavokerk, Haarlem. In 2018 haalde hij zijn diploma aan het Stedelijk Gymnasium ’s-Hertogenbosch en behaalde hij zijn Honours-diploma met het opnemen van een cd met pianowerken van Claude Debussy. Na het afronden van de middelbare school werkte hij als pianorepetitor bij Opera Zuid in Maastricht voor hun productie van Leonard Bernsteins opera ‘A quiet place’. Daarnaast werkt hij sinds drie jaar als fotomodel in o.a. Londen, Parijs, Milaan en Tokyo. Sinds vorig jaar studeert hij Bestuur- en Organisatiewetenschap aan de Universiteit Utrecht en volgt hij orgellessen in Den Haag bij Sander van den Houten op het monumentale Bätz-orgel in de Lutherse Kerk.

De toegang tot het concert is vrij. Wel kan na afloop een (bij voorkeur digitale) bijdrage worden gedaan om de Concertcyclus mogelijk te blijven maken.