Seizoensconcert “Menselijk, al te menselijk” door Martin Kaptein, pianist

« Terug naar concerten

  • Datum/Tijd: 23/09/2022 15:00 - 16:00

Martin Kaptein is een professioneel en actief uitvoerend pianist en docent, momenteel gevestigd in Nederland. Hij heeft een zeer breed palet aan interesses waaronder de liefde voor filosofie.
Momenteel werkt Martin aan projecten, die de interesses van muziek en filosofie met elkaar willen combineren: Een van deze projecten is de Scriabin Club, die Martin heeft opgericht. De Scriabin Club heeft volgende doelen:
• Het creëren van een gemeenschap, waar gesprekken over Kunst en Leven plaatsvinden en gelijkgezinden bij elkaar worden gebracht.
• Het creëren van een muziekschool en leeromgeving van de hoogste kwaliteit voor pianolessen en algemeen cultureel onderwijs.
In 2021 werd Martin uitgenodigd voor de exclusieve “Feuerwerk” Piano academie in Einbeck, Duitsland.
Martin won in 2015 de eerste prijs in de beroemde “St. Cecilia International Piano competition” in Porto, Portugal, waarvoor hij in de opeenvolgende jaren opnieuw werd uitgenodigd voor solo-recitals. In 2019 won Martin samen met zijn trio het kamermuziekconcours van het ArtEZ conservatorium in Zwolle.
Martin studeerde bij beroemde musici en docenten, zoals Michail Markov (RU), Elena Golovinskaya (RU), Frank van de Laar (NL) en Vitaly Samoshko (UA).
Martin is zelf ook een gepassioneerd pianodocent, en ziet zichzelf als een pedagoog in de ruimere zin van dit woord.

Programma

L.v.Beethoven – Sonate No.15 Op.28 (4 delen)

S.Rachmaninoff – Etude-Tableaux Op.39 No.2

F.Liszt – Mephisto Wals No.1