‘Baroque meets Brazil’ met Ekatarina Uvarova, gitaar

« Terug naar concerten

  • Datum/Tijd: 17/06/2022 15:00 - 16:00
'Baroque meets Brazil' met Ekatarina Uvarova, gitaar

Ekaterina Uvarova is een nieuwe naam in een generatie Russische klassieke gitaristen. Geboren in Siberië in een familie van niet-muzikanten, begon ze op veertienjarige leeftijd klassieke gitaar te studeren. Ondanks haar late start studeerde ze af aan de Russische Staatsuniversiteit vernoemd naar A.N. Kosygin met de hoogste eer en de hoogste score voor de uitvoering van haar eindexamen.

Volgens de Russische gitarist en professor Evgeni Finkelstein, het hoofd van de afdeling klassieke gitaar in Moskou: ‘‘De speelstijl van Ekaterina Uvarova onderscheidt zich in de eerste plaats door de rijkdom en schoonheid van toon, oprechtheid van uitvoering en helderheid van figuratieve inhoud. ”

Ekaterina is prijswinnaar van het Dutch Guitar Foundation Competition (2022) en 13 internationale en nationale concoursen. In maart 2021 trad ze live op op de Nederlandse staatsradio NPO Radio 4. Ook had ze de eer om op te treden in vele prestigieuze zalen, bijvoorbeeld in het Muziekgebouw in Eindhoven en in de Tsjaikovski Concertzaal in Moskou.

Ze volgde masterclasses bij de belangrijkste figuren uit de klassieke gitaarwereld, zoals Leo Brouwer (Cuba), Raphaella Smits (België), Aniello Desiderio (Italië), Stepan Rak (Tsjechië), Carlo Marchione (Italië/Nederland), Remi Jousselme (Frankrijk), Thomas Müller-Pering, (Duitsland), Otto Tolonen (Finland) en vele anderen.

Naast solo-optredens, treedt Ekaterina op in kamermuziekuitvoeringen en samenwerkingsverbanden met hedendaagse componisten.

Momenteel rondt ze haar masterstudie bij Fontys af bij de uitmuntende professor Johan Fostier.

 

Programma

1. Scarlatti (1685-1757) 3 Sonatas

376

77

209

2. Reuser (1998- ) “Hoshi no kage ni” / “In the Shadow of the stars

3. Assad (1952-) Suite “Aquarelle”

Divertimento

Valseana

Preludio e toccatina