Palmzondag – Matthäus Passion van J.S. Bach

« Terug naar concerten

  • Datum/Tijd: 02/04/2023 14:30 - 17:30

Op palmzondag, 2 april 2023 zal om 14:30 weer een volledige Matthäus Passion uitgevoerd worden in de St.-Willibrorduskerk aan de Markt.

Kaarten beschikbaar vanaf 13 februari.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de site van het Cultuurcentrum Deurne en via de website van de Concertcyclus Willibrorduskerk: gebruik daartoe vanaf 13 februari  deze link of de button op de home-page. Op de dag van de uitvoering zullen resterende kaarten verkrijgbaar zijn bij de ingang van de Willibrorduskerk (torenportaal).

 

Wilt u liever niet digitaal reserveren en/of heeft u hulp nodig bij het bestellen  van de kaarten?
Hiervoor kunt u op de volgende data terecht:
  • zondag 26 maart, na de mis van 10:30 uur in de kerk
  • woensdag 29 maart van 10:00 tot 12:00 uur in het parochiecentrum, Visser 2 in Deurne.
We helpen u graag!

Voor u treden op:

Eik en Linde is een barokensemble dat bestaat uit circa twintig professionele musici die elkaar gevonden hebben in hun liefde voor de barokmuziek en hun streven deze uit te voeren op een manier die zoveel mogelijk recht doet aan de bronnen. Zij spelen op authentieke instrumenten of kopieën daarvan. De partij Soprano in Ripieno zal ook ditmaal worden uitgevoerd door zangers uit de regio. De algehele leiding is in handen van Henk Verhoef.

Henk Verhoef studeerde orgel in Amsterdam en Parijs. Hij werd prijswinnaar bij verscheidene concoursen, en gaf concerten in de meeste landen van Europa, Brazilië en de VS. Hij is organist van De Nieuwe Kerk en de Oosterkerk, en organist en beiaardier van de Vrije Universiteit. Voor de Stichting Nederlandse Orgelmonografieën redigeerde hij de monografieën over de Nieuwe Kerk, het Garrels-orgel van Purmerend en het oude orgel van de Utrechtse Nicolaikerk. Hij is adviseur bij restauraties; momenteel onder andere in de Amsterdamse Oude Kerk. Behalve organist en beiaardier is Henk Verhoef ook koordirigent. Hij leidt Camerata Oude Kerk, is docent aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort, en stadsbeiaardier van Woerden en Monnickendam. In de laatste stad bespeelt hij de oudste beiaard ter wereld.