Onthulling Tapijt van Deurne op 30 mei

« Terug naar concerten

  • Datum/Tijd: 30/05/2021 13:00 - 15:45
Onthulling Tapijt van Deurne op 30 mei

Deurne bestaat dit jaar (tenminste) 1300 jaar en de Paramentengroep van de St.-Willibrorduskerk in Deurne-centrum heeft de historie van het dorp tot leven gebracht met een imposant borduurwerk in 40 taferelen. Het kunstwerk wordt vanaf zondag 30 mei tentoongesteld in de kerk.

Naast de onthulling van het tapijt is op het priesterkoor van de kerk aandacht voor ‘the making of’: hoe het tapijt in de loop der jaren tot stand is gekomen. Verder komt Deurne vroeger en nu uitgebreid aan bod met foto’s van fotoclub Optika en de plaatselijke Heemkundekring Hendrik Ouwerling.
De opening van de tentoonstelling met de onthulling op zondag 30 mei zal in verband met de Corona-maatregelen in besloten kring plaatsvinden. Belangstellenden kunnen deze toch meemaken vanaf 13:00 uur via een livestream die opgezet zal worden door de Videoclub Deurne via deze link.
Het feestelijke programma nadien is echter vrij toegankelijk voor belangstellenden en om zoveel mogelijk Deurnenaren de kans te geven het openingsspektakel bij te wonen zal de uitvoering 3 maal worden uitgevoerd: om 14:45 uur, 15:45 uur en 16:45 uur. De eerste sessie is eveneens via de livestream te volgen. Het verrassende en vrolijke programma bevat muziek (leden van de Koninklijke Harmonie Deurne, Marijn Verrijt, piano en Bert Augustus, orgel), steltlopers en jongleurs (Hebbes), toneel (De Peelkomedianten) en teksten bij en over taferelen van het wandkleed door basis- en middelbareschoolleerlingen. Bij de tentoonstelling zal een boek verschijnen dat ter plekke verkrijgbaar is en waarin de taferelen nog beter te zien zijn. Bij de afbeeldingen heeft Erik Vink teksten geschreven waarin hij zijn gedachten bij de voorstellingen laat gaan.
Voor het bijwonen van een van de sessies ’s middags is aanmelding noodzakelijk via deze website. Dit is mogelijk vanaf 23 mei
Er is een limiet aan het aantal bezoekers en in de kerk gelden de bekende Coronaregels. Bij aanmelding en bevestiging hiervan bent u echter verzekerd van toegang. Via deze website is de livestream eveneens te bereiken.
Na 1 juni is de tentoonstelling de komende maanden te bezoeken  tijdens de reguliere openingstellingen van de kerk, zondag tot en met vrijdag tussen 14:00 en 16:00 uur.