Nacht van het Witte Doek

« Terug naar concerten

  • Datum/Tijd: 26/08/2017 21:00
Nacht van het Witte Doek

Zaterdag 26 augustus 2017, 19:30 – 21:00 uur, St. Willibrorduskerk

In het kader van de Nacht van het Witte Doek wordt de stomme film “Sunrice: A Song of two Humans” (1927) getoond met live-orgelmuziek door Gijs van Schoonhoven. Een bijzondere belevenis!

Regisseur F.W. Murnau werd door William Fox, met de belofte van volledige artistieke vrijheid en onbeperkte fondsen, uitgenodigd om naar Amerika te komen. Hij maakte daar “Sunrise” op de kentering van twee tijdperken: de film representeert zowel de stomme film op zijn hoogtepunt van poëtische verfijning als de geluidsfilm in de kinderschoenen. Fox gaf Murnau alle tijd en ruimte om een film geheel naar eigen inzien te maken en Sunrise werd dan ook geproduceerd zonder enige bemoeienis van de studio. Sunrise: een laatste zwierige zwaai in een medium dat op dat moment een verbazingwekkende rijkheid van expressie bereikt had. Het was de zwanenzang van het tijdperk. Voor Fox was het een geslaagd waagstuk.

 

De organisatie van De Nacht van het Witte Doek sluit zich, met het motto ‘De nacht klinkt….’, aan bij het thema ‘Klanken kleuren’, dat de VVV gekozen heeft voor 2017.

 

 

De concertcyclus is gratis toegankelijk. Wel vragen wij bij de uitgang een vrijwillige bijdrage (met een richtbedrag van € 5,= per persoon) om de concerten mogelijk te blijven maken.