Matthäus Passion door Eik & Linde (Amsterdam) olv Henk Verhoef

5 april 2020

De werkgroep Concertcyclus  van de Stichting Behoud St. Willibrorduskerk  is er ook dit jaar in geslaagd om de volledige Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach in Deurne te laten uitvoeren. Op zondag 5 april, Palmzondag,  om 15:00 uur zal dit concert plaatsvinden in de St. Willibrorduskerk, Markt 9.

De uitvoerenden zijn een Kamerkoor en het Barokensemble ‘Eik en Linde’, beide uit Amsterdam en een aantal solisten. Enkele zangeressen uit Deurne nemen de partij “soprano in ripieno” voor hun rekening. Het ensemble ‘Eik en Linde’ bestaat uit  een twintigtal professionele en gepassioneerde musici, die elkaar gevonden hebben in hun liefde voor de barokmuziek. Hun streven is deze uit te voeren op een manier die zoveel mogelijk recht doet aan de bronnen. Daarom spelen ze op authentieke instrumenten of kopieën daarvan. Samen met het kamerkoor staat er voor de vertolking van dit werk een gezelschap van ongeveer  vijftig personen.
Dirigent is evenals verleden jaar Henk Verhoef, onder meer vaste organist van de Nieuwe Kerk in Amsterdam, die ook de continuopartij op het kistorgel voor zijn rekening neemt.

Kaarten voor dit concert zijn vanaf 10 februari te koop via de ticketservice (24 uur per dag, via deze link) of de theaterkassa van het Cultuurcentrum Deurne, Martinetplein1, 5751 KM. Telefoon 0493-383878. E-mail: info@ccmvd.nl.
De kassa is op werkdagen geopend van 10:00-12:00 uur en telefonisch bereikbaar van 9:00- 17:00 uur. Kaarten zijn te koop voor € 35,- of € 25,- en € 15,- , afhankelijk van de plek in de kerk. Omdat er beeldschermen geplaatst worden, is het zicht op de musici overal goed. De kaartverkoop via het CCD is mogelijk tot en met vrijdag 3 april.  De resterende kaarten zijn daarna alleen nog te koop aan de dagkassa op zondag  5 april vanaf het 14:00 uur.
De prijs voor de kaarten is inclusief koffie of thee in de pauze. De totale duur van de Matthäus Passion inclusief pauze is ongeveer 3 ½ uur. De kerk gaat op zondag 5 april om 14:30 uur open; toegang tot de kerk tot 14:55 uur. Geen toegang tijdens de uitvoering tot de pauze.