Matthäus Passion op Palmzondag, 10 april 2022 – kaarten beschikbaar vanaf 7 maart

« Terug naar concerten

  • Datum/Tijd: 10/04/2022 14:30 - 17:30
Matthäus Passion op Palmzondag, 10 april 2022 - kaarten beschikbaar vanaf 7 maart

Dit jaar zal opnieuw in de Willibrorduskerk de volledige Matthäus Passion klinken!

 

 

Voor kaarten: klik op dit logo!

Voor u treden op:

Eik en Linde is een barokensemble dat bestaat uit circa twintig professionele musici die elkaar gevonden hebben in hun liefde voor de barokmuziek en hun streven deze uit te voeren op een manier die zoveel mogelijk recht doet aan de bronnen. Zij spelen op authentieke instrumenten of kopieën daarvan. De partij Soprano in Ripieno zal ook ditmaal worden uitgevoerd door zangers uit Deurne. De solisten zijn deze keer: Helena Bickel, sopraan, Merel van Schie, alt, Tigran Matinyan, Evangelist, Jeroen Helder, tenor, Mathijs Mesdag, Christus en Robert Jan Agricola, bas. De algehele leiding is in handen van Henk Verhoef.

Henk Verhoef studeerde orgel in Amsterdam en Parijs. Hij werd prijswinnaar bij verscheidene concoursen, en gaf concerten in de meeste landen van Europa, Brazilië en de VS. Hij is organist van De Nieuwe Kerk en de Oosterkerk, en organist en beiaardier van de Vrije Universiteit. Voor de Stichting Nederlandse Orgelmonografieën redigeerde hij de monografieën over de Nieuwe Kerk, het Garrels-orgel van Purmerend en het oude orgel van de Utrechtse Nicolaikerk. Hij is adviseur bij restauraties; momenteel onder andere in de Amsterdamse Oude Kerk. Behalve organist en beiaardier is Henk Verhoef ook koordirigent. Hij leidt Camerata Oude Kerk, is docent aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort, en stadsbeiaardier van Woerden en Monnickendam. In de laatste stad bespeelt hij de oudste beiaard ter wereld.

Kaarten beschikbaar vanaf 7 maart.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de site van het Cultuurcentrum Deurne en via de website van de Concertcyclus Willibrorduskerk: gebruik daartoe vanaf 7 maart deze link, of gebruik de button op de home-page. Voor diegenen die liever niet digitaal reserveren, wordt verwezen naar het telefoonnummer van het Cultuurcentrum: 0493 38 38 78. De kaartverkoop start op maandag 7 maart en sluit op zaterdagavond, 9 april. Op de dag van de uitvoering zullen resterende kaarten verkrijgbaar zijn bij de ingang van de Willibrorduskerk (torenportaal).