Kerstconcert Together: ‘Muzikaal Lichtpunt’.

« Terug naar concerten

  • Datum/Tijd: 17/12/2023 16:00 - 17:00

Zangvereniging Together bestaat uit ruim 60 enthousiaste amateurzangers en zangeressen, afkomstig uit Deurne en de regio, van Asten tot het Land van Cuijk. Het koor kan bogen op een lange geschiedenis, die begon in 1971.
Het repertoire is breed en veelzijdig; het koor vertolkt eigentijdse muziek als musicalklassiekers en koorversies van het repertoire van Abba tot Claudia de Breij en Danny Vera. Ook de spirituele muziek wordt niet geschuwd,  variërend van klassiek tot modern, van Bach tot Chi Coltrane, van verstilde klanken tot uptempo nummers. Daarbij beschikt Together over een aansprekend Kerstrepertoire en diverse H. Missen. Vernieuwen, behoud en verbetering van onze koorklank en performance: daarop richt Together zich tijdens repetities en workshops.
Jaarlijks verzorgen het koor een zestal optredens, deels zelf georganiseerd en deels op uitnodiging van andere koren en muziekgezelschappen. Samen zingen en samenwerken met anderen levert mooie inspiratie zowel voor de zangers en zangeressen, als voor het publiek.
Zingen en het verzorgen van uitvoeringen is het hoofddoel van het koor. Verbinding en samenwerking wordt ook nadrukkelijk buiten de vereniging gezocht: Daarmee richt Together zich op de regio, op maatschappelijke en culturele organisaties en andere koren, muziek-, dansverenigingen.

Dirigent
Zangvereniging Together staat sinds 2004 onder de bezielende leiding van dirigent Mario Geurtjens. Hij studeerde schoolmuziek bij A. Stolwijk en J. Stalmeijer en koordirectie bij A. Janssen en J. Besselink aan het conservatorium te Maastricht. Ook legde hij zich toe op studie en bespelen van de trompet.
Onder zijn leiding is de afgelopen jaren hard gewerkt aan de uitbreiding van het repertoire. Zowel met eigentijdse als meer klassieke werken drukt hij zijn stempel op het koor en is het toegegroeid naar een mooie klankkleur.
Hij is als muziekdocent verbonden aan een grote scholengemeenschap te Panningen, gemeente Peel en Maas. Mario Geurtjens is tevens dirigent van “Una Sono” te Liessel.

Pianiste
Vanaf 2015 is Ludmila Seroo-Ferroni de vaste pianiste. In haar geboorteland Moldavië startte zij op 6-jarige leeftijd met pianoles; van haar achtste tot haar negentiende volgde zij een opleiding tot pianiste op een speciale muziekschool. Zij is cum laude afgestudeerd aan het Moldavisch Conservatorium. Aansluitend heeft zij nog twee jaar een aanvullende hogere muziekopleiding gevolgd. Ludmila woont in Horst en is sinds 2006 werkzaam als pianiste bij diverse muziekgezelschappen. Zij is naast de vaste pianiste bij de Zangvereniging Together ook actief bij o.a. “Harmony” in Oostrum, “Sing Along Singers” in Reuver, “Una Sono” in Liessel en “Bel Canto” in Helden. Sinds een aantal jaren geeft Ludmila privéles aan kinderen en volwassenen op piano en keyboard.

 

Programma:

– Wij komen tezamen.   Samenzang.
– Stille nacht.    Fr. Gruber.
– Behold, I bring you good tidings.   John Goss.
– Les cloches du hameau.   Jetse Bremer.
– Nowell.   Ralph Vaughan Williams.

Intermezzo

– Transeamus.   Hubert Cuypers.
– Es ist ein ros entsprungen.   Machael Praetorius.
– For unto us a child is born.   Tom Parker.
– Walking in the air.   Howard Blake.
– The Virgin Mary had a baby boy.   André J. Thomas.

Intermezzo

– This  holy Christmas night.   Lloyd Larson.
– A la Nanita Nana.   John Bouwman.
– Let’s celebrate his birth.   Patsy Ford Simms.
– Mary did you know.   Mark Lowry en Buddy Green.
– Eer zij God in onze dagen.   Samenzang.