Eftelingprogramma, gericht op kinderen met Jappie Sytema en Marcel Rutten

« Terug naar concerten

  • Datum/Tijd: 23/06/2024 16:00 - 17:00

Kom zondagmiddag 23 juni om 16.00 uur naar de Willibrorduskerk van Deurne voor een magisch Eftelingconcert!

De Opperhofmuziekmeester en Lakei Zo-blij heten alle kinderen van Deurne en omstreken van harte welkom op dit grote muziekfeest. Samen zullen zij uit de grote vleugelpiano de magische sprookjesmuziek van de Efteling laten klinken.

Kom dus naar dit Eftelingconcert op zondagmiddag 23 juni in de Willibrorduskerk aan de Markt in Deurne. Breng wel minstens een volwassene mee; je moeder, vader, oma, opa en/of anderen.

Zij vinden het vast leuk om mee te komen en misschien herkennen ze ook alle muziek van de Efteling. Zwijmel weg en/of dans mee!

Muzikale groeten van de Opperhofmuziekmeester en Lakei Zo-blij.

Tot dan!

 

Marcel Rutten is geboren en getogen in de Walsberg. In zijn jeugd staan natuur en cultuur centraal. Als Marcel niet te vinden is in de bossen rond het ouderlijk huis, of bij zijn excentrieke buurman Willi Martinali, zit hij achter de piano. Als jonge jongen weet hij al dat hij naar het conservatorium wil om pianodocent te worden.
Hij start aan het conservatorium van Maastricht en rondt zijn opleiding af in Amsterdam bij de virtuoze pianiste Danièle Dechenne. Hij werkt vier jaar als docent in Melbourne en ruim twintig jaar aan de Muziekschool in Amsterdam. Sinds twaalf jaar heeft hij een bloeiende pianopraktijk in Deurne.
Marcel brengt met liefde zijn passie voor de piano over aan de kinderen en volwassenen die hij lesgeeft. Veelal wordt geoefend aan de hand van zijn eigen composities. Voor kinderen speelse liedjes, voor (jong)volwassenen gevoelsvolle stukken, waarin hij de natuur en de wereld om ons heen omzet naar de klankleur en ritme dat hij daarbij hoort.
Op 25 oktober a.s.  treedt Marcel zelf solo in de kerk op, waarbij hij werk van Einaudi en eigen stukken ten gehore brengt.

Jappie Sytema is eigenaar van Studio Sytema; maker en speler van kindertheater en straattheater; o.a. levend standbeeld.
Hij heeft als acteur gewerkt voor Attractiepark Toverland en Het Land van Ooit.
Naast zijn theaterwerk is hij nog werkzaam als pedagogisch medewerker in de kinderopvang.