CD-presentatie met orgelwerken van Carl Philipp Emanuel Bach

« Terug naar concerten

  • Datum/Tijd: 11/07/2021 16:00 - 17:00
CD-presentatie met orgelwerken van Carl Philipp Emanuel Bach

De nieuwe CD met orgelwerken van Carl Philipp Emanuel Bach, opgenomen op de Smitsorgels van Deurne en Sint-Oedenrode, zal door Eric Koevoets gepresenteerd worden.

Eric Koevoets studeerde aan het Rotterdams Conservatorium orgel (Uitvoerend en Docerend Musicus) bij Jet Dubbeldam, piano (Docerend Musicus) bij Frans van Hoek en koordirectie bij Barend Schuurman.
Ook volgde hij improvisatielessen bij Arie J. Keijzer. Ten overstaan van de Commissie Bevoegdheidsverklaringen van de R.K. Kerk behaalde hij in 1992 het diploma kerkmuziek.
De afgelopen jaren verdiepte hij zich verder in improvisatie bij Hayo Boerema. Hij geeft regelmatig orgelconcerten, is als begeleider actief en componeerde diverse werken.
Eric is sinds 2007 dirigent-organist van de Sint Lambertuskerk te Rotterdam-Kralingen. Daarnaast is hij dirigent van Vrouwenkoor La Confiance uit Dordrecht en piano- en orgeldocent aan Muziekonderwijs-centrum Dubbelsteyn te Dordrecht. In de afgelopen jaren zijn van zijn spel vele CD’s uitgebracht, waaronder een CD-box met de complete orgelwerken van César Franck.
Momenteel houdt Eric zich intensief bezig met de vertolking van het volledige orgeloeuvre van Johann Sebastian Bach tijdens concerten en CD-opnamen. Daarnaast maakte hij onder meer de CD ‘Voix Céleste’, een live CD met Symphonie II en Symphonie V van Charles-Marie Widor. Onlangs verscheen de CD ‘Himmelwärts’ met werken van Franz Liszt, Charles Tournemire en Richard Wagner, waaronder de Wesendonck-lieder met medewerking van Jenny Haisma, sopraan.
Meer informatie is te vinden op zijn website www.erickoevoets.nl.

Voor dit concert is aanmelding niet noodzakelijk.