Requiemconcert door Helmonds Vocaal Ensemble o.l.v. Jeroen Felix

« Terug naar concerten

 • Datum/Tijd: 31/10/2021 20:00 - 21:00
Requiemconcert door Helmonds Vocaal Ensemble o.l.v. Jeroen Felix

Op zondag 31 oktober treedt het Helmonds Vocaal Ensemble voor u op, samen met de Schola Iuventatis van de Sint Jan in Den Bosch. De algehele leiding heeft dirigent Jeroen Felix met medewerking van sopraan Rianne Wilbers en organist Jan van de Laar. Oorspronkelijk gepland was dit concert gepland in Helmond, maar kon  daar niet plaatsvinden wegens het niet beschikbaar zijn van de geplande concertlocatie.
Door een samenwerking van de Concertcyclus van de Stichting Behoud Sint Willibrorduskerk Deurne en de Stichting Lambertus Concerten Helmond is een mooie alternatieve locatie in onze eigen Willibrorduskerk mogelijk geworden, waardoor dit concert toch doorgang kan vinden.
***NB: aanvangstijd is 20:00 uur!***
We vragen de bezoekers van de concerten de Corona-QR-code (of een ander bewijs dat u gevaccineerd voor, genezen van of negatief getest bent op Corona) mee te nemen.

Voor u treden op:

Het Helmonds Vocaal Ensemble. Het HVE staat meer dan 25 jaar onder leiding van dirigent Jeroen Felix en is een kamerkoor dat ongeveer 20 leden telt. Leden komen niet alleen uit Helmond maar uit de wijde omgeving waaronder Eindhoven, Weert, Veghel, Uden en Nistelrode.
Schola Iuventatis Kathedrale Basiliek St. Jan Den Bosch zingt samen met de Schola Puellarumen iedere zondag in de mis van 11.45 uur en brengt daarbij uiteenlopend repertoire ten gehore van onder anderen Andriessen, Pirenne, Britten, Rheinberger en Langlais.
Dirigent Jeroen Felix werd in 1961 in Boxtel geboren als 4e telg in een gezin van 6 kinderen. Hij gaf hobolessen en werd dirigent in de Stadskerk in Eindhoven. Later werd hij dirigent van kamerkoor Musica Vocalis te Uden, in 1992 dirigent van het Helmonds Vocaal Ensemble en maakte in 1996 de overstap van de St. Cathrien in Eindhoven naar de St. Jan in ‘s-Hertogenbosch waar hij tot op de dag van vandaag Rector Cantus is.
Rianne Wilbers verzorgt de sopraansolo’s en de voordracht.Naast haar solorepertoire van vroeg-barok tot hedendaags heeft Rianne veel interesse voor kamermuziek. Ze werkt dan graag samen met verschillende muzikanten. Zo vormt ze een Harp-zangduo Klein Geluk met Beate Loonstra, Simâ duo met bağlama speler Orkun Ağir, speelt ze vaak met pianist Toon Bierman en is ze zangeres in ensemble VONK.

Jan van de Laar, organist (en dirigent) is sinds 1976 verbonden aan de St. Lambertuskerk te Helmond waar hij het befaamde Robustelly-orgel uit 1772 bespeelt. Verder is hij actief als dirigent van het koor “Nuove Musiche”. Hij treedt veelvuldig op als solist en begeleider in binnen- en buitenland en maakte tal van radio-opnamen voor de verschillende Nederlandse omroepen en BBC. Jan van de Laar maakte opnames op historische orgels in Oostenrijk (o.m. Zwettl-Stiftkirche) en in Italië (o.m. Pistoia-Dom), voor KRO-radio. Hij trad ook in de St.-Willibrorduskerk in Deurne op.

Programma

 1. Stabat Mater                                            Andries Clement  ( 1943-2015)
Uitvoerenden:
 • Schola Iuventatis Sint Jan ’s-Hertogenbosch
 • Rianne Wilbers | sopraan
 • Helmonds Vocaal Ensemble
 • Algehele leiding: Jeroen Felix
 1.  De Veertien Stonden                              Hendrik Andriessen ( 1892-1981)
Uitvoerenden:
 • Helmonds Vocaal Ensemble
 • Jan van de Laar | orgel
 • Rianne Wilbers | declamatie
 • Algehele leiding: Jeroen Felix