Concert ‘Op weg naar kerst’ door Deurnes Gemengd Koor

« Terug naar concerten

 • Datum/Tijd: 10/12/2023 15:00 - 16:00

Voor u treden op:

Het Deurnes Gemengd Koor (DGK) is opgericht in 1926 als mannenkoor. Na de oorlog van ’40-’45 mochten ook dames lid worden van het koor. Het koor maakte mooie tijden door en kende zelfs een wachtlijst voor nieuwe leden. Het koor legt zich bij voorkeur toe op het uitvoeren van vocale werken uit de klassieke muziek. Vanaf 1999 wordt het koor gesteund door een aantal sponsoren en de ‘vrienden van het Deurnes Gemengd Koor’.

Arie Ketelaars is sinds augustus 2023 als dirigent verbonden aan het Deurnes Gemengd Koor. Zijn muzikale loopbaan begon met, zoals hij zelf omschrijft, een poging om een jongerenkoor te dirigeren. Na het volgen van enkele dirigentencursussen kwamen er meerdere koren op zijn pad. Ook kerkmusicus behoort tot zijn opleiding. Het stimuleren van mensen om vol overgave en met de nodige emotie te zingen, is zijn passie. Hij hoopt bij het Deurnes Gemengd Koor nog vele jaren samen Muziek met hoofdletter te maken.

 

 

Margot Pagels, kwam al vroeg in aanraking met de klassieke muziek. Thuis werd er altijd gezongen en op 8-jarige leeftijd werd ze lid van een jeugdkoor in Vught. Daarnaast volgde zij in haar tienertijd pianolessen. Vanaf haar 22-ste volgt zanglessen. Margot beoefent de zangkunst uit pure hobby en wordt regelmatig gevraagd als soliste. Naast het zingen als soliste en in koren is ze dirigente bij meerdere koren.

 

Geert Verhallen studeerde orgel en piano aan het conservatorium in Arnhem. Zijn huidige werkzaamheden bestaan uit het geven van orgelconcerten, muziekhistorisch archiefonderzoek in Oost Brabant, het begeleiden van diverse concoursen, dirigeren van koren, lesgeven, allerlei ad hoc activiteiten en, als liefhebberij, componeren. Op zijn naam staan al enkele grote werken als een requiem en een mis, en daarnaast nog wat kleinere werken.

 

 

 

Programma:

 1. Samenzang: Nu zijt wellekome
 2. Stille Nacht – Gruber (koor en piano)
 3. Die Himmel rühmen – Beethoven (koor en piano)
 4. Song of peace – Sibelius (koor en piano)
 5. Sheep may safely graze – Bach (sopraan en piano)
 6. Tollite Hostias – Saint Saens (koor en piano)
 7. Notre Père – Duruflé (koor en piano)
 8. Torches – Joubert (koor en piano)
 9. Cantique de Jean Racine – Faure (koor en piano)
 10. Samenzang: Wij komen tesamen (koor en piano)
 11. Thou knowest Lord – Purcell (koor en piano)
 12. Gloria – Vivaldi
  • Gloria in excelsis Deo (koor en piano)
  • Domine Deus (sopraan en piano)
  • Domine Deus, Agnus Dei (sopraan, koor en piano)
  • Qui tolllis (koor en piano)
  • Quoniam tu solus sanctus (koor en piano)
 13. Ave Verum – Jenkins (koor en piano)
 14. Locus iste – Bruckner (koor en piano)
 15. Cantique de Noël – Adam (koor en piano)
 16. Gloria sei Dir gesungen – Bach (koor en piano)
 17. Transeamus – Cuypert (koor en piano)