Zomers gefluit met zomerse snaren

« Terug naar concerten

  • Datum/Tijd: 21/08/2016 16:00 - 17:30
Zomers gefluit met zomerse snaren

Geert Chatrou (kunstfluiter) en Esther Steenbergen (gitaar)

Met veel enthousiasme brengen Geert en Esther het grote klassieke repertoire, in combinatie met ongekend populaire hits en onbekende Middeleeuwse melodieën.

Het definitieve programma wordt tijdens het concert bekend gemaakt en nader toegelicht. Het bestaat uit werken van de volgende componisten: Albeniz, Bach, Van Eijck, Granados, Machado, Monti, Morley, Mozart, Piazzola, Pujol, Turina, Vivaldi, Wijtman van Vuuren, Yocoh.

En passant vertelt Geert hoe het zo gekomen is dat hij kan leven van de wind en hoe het is om een staande ovatie te krijgen als je net bent uitgefloten.

Voor u treden op

Geert Chatrou speelt blokfluit en dwarsfluit, maar het liefst fluit hij met enkel zijn lippen als instrument. Dat doet hij zó goed, dat hij nu drievoudig wereldkampioen kunstfluiten is. Het begon als een grap: zijn schoonzus ergerde zich aan zijn voortdurende gefluit. Ze gaf hem op voor het wereldkampioenschap kunstfluiten in Amerika en daar sleepte hij prompt de eerste prijs in de wacht. Met succes verdedigde hij het jaar daarop zijn titel. Toen het WK voor het eerst in Japan werd gehouden wilde Geert daar niet ontbreken. En daar werd hij drievoudig wereldkampioen.

Esther Steenbergen studeerde Muziekwetenschap aan de Universiteit van Utrecht en hoofdvak klassiek gitaar bij Hubert Käppel aan de Musikhochschule Keulen. Ze volgde lessen bij de Tsjechische gitarist Pavel Steidl en masterclasses bij Manuel Barrueco en Leo Brouwer. Nog tijdens haar studie won zij de eerste prijs op het internationale muziek- concours Maria Canals in Barcelona (Spanje). Esther initieert en produceert en werkt daarbij samen met musici en kunstenaars uit tal van stijlen en disciplines.

Geert en Esther ontmoetten elkaar op een festival van Tania Kross en sindsdien treden zij regelmatig samen op. Ook werkte Esther mee aan Ornithology, de solo-cd van Geert.

 

Collecte bij de uitgang.
Met een richtbedrag van € 5,= per persoon als vrijwillige bijdrage
kunnen wij de Concertcyclus mogelijk blijven maken.