Expositie “Hemels Licht”

18 juni 2018

Op zondag 17 juni 2018 wordt aansluitend aan de viering van 10.30 uur in de St. Willibrorduskerk Deurne de expositie “Hemels licht” geopend. Voor de dertiende keer heeft de werkgroep Wisseltentoonstellingen van de Stichting Behoud St. Willibrorduskerk Deurne een prachtige tentoonstelling samen-gesteld. Volg de geschiedenis van het gebruik van glas in kerken, maak kennis met de glaskunstenaars in onze omgeving en bekijk prachtige ramen.

Rond de tentoonstelling wordt een aantal activiteiten georganiseerd:

Lezing door Lex van de Haterd over Pieter Wiegersma als glazenier
woensdag 20 juni 2018, 15.00 uur, St. Willibrorduskerk Liessel

De prachtige gebrandschilderde ramen in de kerk van Liessel zijn gemaakt door Pieter Wiegersma. We maken graag een uitstapje naar deze kerk om de ramen te bekijken en meer te horen over Pieter Wiegersma als glazenier. Lex van de Haterd, conservator van Museum De Wieger, kent als geen ander de kunstenaarsfamilie Wiegersma.

Fietstocht “Hemels licht” langs ramen in de omgeving
zondag 19 augustus 2018, tussen 11.30 en 17.00 uur

Neem een kijkje op plaatsen waar u normaal niet zo gauw komt, om te genieten van schitterende oude en meer moderne ramen. Open zijn o.a. de B&W kamer in het gemeentehuis in Deurne, de voormalige Zeilbergse kerk (Fitnessclub Deurne) met ramen van Leo Reihs en Daan Wildschut, de kerk van Liessel, de St. Jozefkerk met ramen van Hendrik en Pieter Wiegersma, het voormalige Missiehuis met een raam van Hans Flapper, Museum De Wieger. Bij deze gelegenheid is ook de begraafplaats van de familie Wiegersma te bezoeken.

Kindermiddag glas versieren
zondag 9 september 2018, ’s middags

Meer informatie volgt.

Glas-excursie
naar Roermond
vrijdag
21 september 2018, 9.30 – 17.00 uur

In de Roermondse St. Christoffelkathedraal zijn glas-in-lood ramen te bewonderen van Frans Nicolas (de opa van Joep), Joep Nicolas, zijn kleinzoon Diego Seprun Nicolas en Max Weiss. Daarnaast zijn de laatste jaren moderne ramen toegevoegd. De geschiedenis van kerkramen is hier uitstekend te zien.

Na de lunch bezoeken we de Munsterkerk waar o.a. ramen van Daan Wildschut (zie ook Zeilbergse kerk) te zien zijn. Vervolgens nemen we een kijkje in het voormalige atelier van glazenier Joep Nicolas. Bijzonder is dat hier nog steeds eigentijdse glaskunst getoond wordt. Ook is nog de Cattentoren te bezichtigen waar bij opgravingen middeleeuws glas is gevonden.

Natuurlijk sluiten we af met een “glaasje”.

De aanmelding is inmiddels geopend. U kunt het formulier hieronder downloaden. Wilt u mee, meldt u zich dan snel, want 2/3 van de beschikbare plaatsen is inmiddels al ingevuld!

glas-excursie vrijdag 21 september 2018

Film “Hemels Licht”

Budgetvideo’s maakte een filmpje bij de expositie.