Concertcyclus winnaar cultuurwedstrijd

28 januari 2018

Cultuuroptimisten Deurne heeft mensen en instanties in Deurne uitgedaagd om een jongeren te betrekken bij culturele activiteiten. De werkgroep Concertcyclus Willibrorduskerk was één van de vier groepen die de uitdaging aanging met de organisatie van een concert rond film en musical op vrijdag 16 november waarbij jongeren van het Peellandcollege en Gymnasium Willibrord de hoofdrol gaan spelen samen met Annelie Brinkhof en diverse andere muzikanten.

De werkgroep Concertcyclus had concurrentie van Dit Deurne van ons met een theaterproductie in de traditionele Italiaanse commedia dell’arte-stijl,  ‘t Peels Toneel in Helenaveen met het opzetten van jeugdtoneel en het bouwen van een tribune en Heemkundekring HN Ouwerling dat het verhaal van het cultuurhistorische verleden van Deurne op een laagdrempelige wijze vertellen, o.a. aan kinderen in het basisonderwijs.

De eerste prijs met een geldbedrag van € 1.500,= werd gewonnen door de werkgroep Concertcyclus Willibrorduskerk Deurne. Een mooie stimulans om met nog meer enthousiasme de ideeën uit te werken.